Ατομική Ψυχοθεραπεία - Georgia Karadoulama
486
page-template-default,page,page-id-486,page-child,parent-pageid-335,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Ατομική ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να λύσουμε θέματα που μας απασχολούν. Σε αυτό το ταξίδι θεραπευτής και ενδιαφερόμενος έρχονται σε επαφή για να διερευνήσουν τα ζητήματα με τα οποία έρχεται ο ενδιαφερόμενος. Αυτό γίνεται σε μια σειρά από συνεδρίες-συναντήσεις στον ιδιωτικό χώρο του θεραπευτή.

 

  • Σε αυτό το ταξίδι ψυχοθεραπευτής και ενδιαφερόμενος αντιμετωπίζουν μαζί τα συμπτώματα όπως άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα σε προσωπικές και διαπροσωπικές σχέσεις και αναζητούν τις αιτίες τους. Παράλληλα διαχειρίζονται συναισθηματικές καταστάσεις όπως πένθος, διαζύγιο, οικονομική αβεβαιότητα αλλά και αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στη ζωή του ατόμου.
  • Με την ψυχοθεραπεία το άτομο κατανοεί τον εαυτό του καλύτερα, δηλαδή αποκτάει αυτογνωσία. Έτσι σέβεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, βελτιώνει τις σχέσεις του και μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις της ζωής πιο εύκολα.
  • Στην ψυχοθεραπεία μπορεί κανείς να εκφράσει τα συναισθήματά του και τις εμπειρίες του σε έναν ασφαλή χώρο που υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια και το απόρρητο. Επίσης μπορεί να μοιραστεί και να έρθει σε επαφή με καταστάσεις και συναισθήματα που μπορεί να είναι ξεχασμένα αλλά να είναι πολύ σημαντικά καθώς μπορεί να είναι αυτά που κρύβονται πίσω από κάποιο σύμπτωμα.
  • Σε αυτές τις συναντήσεις ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με τον θεραπευτή ένα πρόσωπο που δεν εμπλέκεται συναισθηματικά ή άμεσα με το περιβάλλον του κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να δημιουργηθεί μια σχέση που βοηθά στην εξέλιξη του ατόμου.
  • Η διαδικασία της ατομικής θεραπείας έχει σαν στόχο την καλύτερη κατανόηση συναισθημάτων και συμπεριφορών που οδηγούν τον ενδιαφερόμενο σε μια ζωή με νόημα. Η σχέση που δημιουργείται μεταξύ θεραπευτή ενδιαφερόμενου είναι ικανή να πετύχει την αλλαγή στην ζωή του προσώπου που έρχεται σε θεραπεία.
Copyright 2016 © - Powered by mybusiness360