Συμβουλευτική Γονέων - Georgia Karadoulama
497
page-template-default,page,page-id-497,page-child,parent-pageid-335,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Η συμβουλευτική γονέων είναι η υποστήριξη που παρέχει ένας ψυχολόγος στη μητέρα και τον πατέρα ή όποιο άλλο πρόσωπο έχει αναλάβει την ανατροφή ενός παιδιού. Διαφέρει από την ψυχοθεραπεία καθώς επικεντρώνεται στο πώς λειτουργούν και συμπεριφέρονται οι γονείς μέσα στις οικογενειακές σχέσεις.

  • Στη συμβουλευτική γονέων ο θεραπευτής στηρίζει τους γονείς και προτείνει λύσεις και ιδέες στο δύσκολο ρόλο των γονέων που προσπαθούν καθημερινά να λειτουργήσουν σωστά μέσα στην οικογένεια τους.
  • Απευθύνεται σε γονείς παιδιών κάθε ηλικίας για ζητήματα που μπορεί να προκύψουν σε κάθε φάση ζωής της οικογένειας, αλλά και για μελλοντικούς γονείς οι οποίοι μπορεί να έχουν διάφορα ερωτήματα ή ανησυχίες για τον ερχομό ενός παιδιού.
  • Στόχος εδώ είναι η οικογένεια να μάθει νέους τρόπους να διαχειρίζεται τα θέματα που μπορεί να προκύψουν και να τη διευκολύνει να έχει μια λειτουργική καθημερινότητα.
  • Το αποτέλεσμα είναι πιο ξεκάθαρη επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά και έτσι πιο ουσιαστικές και υγιείς σχέσεις μεταξύ τους.
Copyright 2016 © - Powered by mybusiness360